Unieck

Omgeving

Geniet van Koudum

Het zuidwesten van Fryslân staat bekend om haar vele recreatieve mogelijkheden. We nemen u graag mee op een korte verkenning.

Een heerlijke fietstocht langs oude zeehavens van Hindeloopen, Laaxum en Stavoren. U volgt de zeedijk langs het IJsselmeer of genieten van de uitgestrektheid van de Gaasterlandse bossen.
Vanuit Koudum is het allemaal prima te doen. Met uw eigen fiets of u huurt een fiets bij ons in het dorp.

Het dorp Koudum ligt centraal in het Fries Merengebied en is uw ideale uitvalsbasis voor al uw watersportactiviteiten. U huurt een sloep en wordt schipper voor een dag of meldt u aan bij een van de vele chartervaarten op een skûtsje, salonboot of praam. Veel is mogelijk.

De ligging van Koudum, centraal in het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland, betekent dat ook de wandelaar flink aan haar/zijn trekken kan komen.

Koudum heeft een ruim winkelaanbod en een aantal gezellige horecagelegenheden. Voor een meer uitgebreid ‘shopmoment’ kunt u naar de dichtbij gelegen steden Workum, Bolsward en Sneek. In de omgeving van Koudum zijn ook vele andere mogelijkheden voor een bijzondere ervaring.

Het huren van een ‘ouderwetse’ solex voor een nostalgische rit door de Gaasterlandse bossen
Of met een oldtimer DAF een rondrit maken door de zuidwesthoek van Fryslân
Wat te denken van een bijzondere vaartocht over De Morra en De Fluesen of een rondje langs Hindeloopen?